Hoe gebruik je een makelaar om een huis te kopen?

By | June 19, 2022

Hoe gebruik je een makelaar om een huis te kopen?

Makelaar

Het inschakelen van een makelaar is een van de beste manieren om het koopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een agent geeft u voorkennis over de buurt, belastingwetten, bestemmingsplannen en nog veel meer. Het is ook nuttig om te weten met wie u te maken heeft als het om onroerend goed gaat, aangezien scrollen door foto's van de lijst niet hetzelfde is als het onroerend goed in het echt zien. De makelaar zal ook samenwerken met de makelaar en de makelaar van de eigenaar om u te helpen meer informatie over het onroerend goed te krijgen.

Een makelaar helpt u bij het opstellen van een realistische catalogusprijs voor uw woning. Zij kunnen voor u een vergelijkende marktanalyse doen, rekening houdend met recente verkopen en aanbiedingen in de omgeving aankoopmakelaar maastricht. Zo krijgt u een beter beeld van de waarde van het huis en hoeveel het waard is. Daarna kunnen ze een passende prijs aanbevelen. Je wilt je huis tenslotte niet te laag prijzen, toch? Als je het voor te laag gaat aanbieden, krijg je niet veel aanbiedingen.

U kunt prikkels instellen voor de makelaar, afhankelijk van wat de verkoper bereid is te bieden. Incentives kunnen variëren van 3% tot 2,5% van de uiteindelijke verkoopprijs. Het hangt af van de aard van de vastgoedtransactie en de hoeveelheid tijd die eraan wordt besteed. Hoe hoger de prikkel, hoe meer de makelaar zal besteden aan het onroerend goed en aan de marketing ervan. Stimulansen moeten echter flexibel zijn en nooit in steen gebeiteld. U moet echter weten dat de commissie die aan uw agent wordt betaald, gebaseerd is op de totale verkoopprijs.

Klik op deze link: Dave Crolla