Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

By | March 21, 2022

peulvruchten

Peulvruchten zijn gezonde vleesvervangers

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae. De zaden worden gewoonlijk peulvruchten genoemd en worden gewoonlijk gekweekt voor menselijke consumptie, veevoer, kuilvoer en groenbemester. Hoewel deze planten veel worden gebruikt in de landbouw, zijn ze door hun hoge stikstofgehalte een ideaal bodemverbeterend gewas. Hier zijn een paar feiten over peulvruchten. Lees verder om meer te weten te komen over hun belang! Wat zijn zij?

Peulvruchten zijn zeer voedzaam en bieden een scala aan voedingsstoffen. Het zijn rijke bronnen van vezels, eiwitten, koolhydraten, B-vitamines, ijzer, koper, mangaan en fosfor. Ze zijn ook cholesterol- en verzadigd vetvrij. Ze zijn ook laag glycemisch, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elk dieet. Bonen kunnen aan je dagelijkse menu worden toegevoegd, omdat ze als een complete maaltijd worden beschouwd!

Voor degenen die nieuw zijn met peulvruchten, is het het beste om te beginnen met gemakkelijk te bereiden variëteiten. Droge kikkererwten moeten bijvoorbeeld een nacht worden geweekt voordat ze worden gekookt. Sinaasappellinzen daarentegen hoeven niet geweekt te worden en zijn binnen 5 minuten gaar. Het is het beste om je te concentreren op peulvruchten die gemakkelijk te bereiden zijn, omdat je minder tijd hebt om ze te koken. Als je echter weinig tijd hebt, kun je ook kiezen uit diepgevroren of ingeblikte varianten.

Naast het leveren van een vezelrijke bron, zijn peulvruchten laag glycemisch. Deze vezels gaan door de maag, dunne darm en dikke darm en voeden vriendelijke bacteriën. Ze zijn ook een goede bron van vezels. Bovendien verlagen ze het cholesterolgehalte en verbeteren ze de gezondheid van de dikke darm. En ze bevatten veel antioxidanten, wat betekent dat ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met diabetes. De beste manier om ze in uw dieet op te nemen, is door ze goed voor te bereiden.

Zoek meer informatie op: https://www.valledelsole.nl/